انواع موتور دیزل بر اساس چرخه زمانی طبقهبندی میشود. به طور کلی موتور دیزل نوعی موتور احتراق داخلی یا احتراق فشرده است. بنابراین در گروه موتورهای درونسوز طبقهبندی میشود. در این نوع موتور احتراق بر اثر تراکم داخلی انجام میشود. به این صورت که گاز به دلیل قرار گرفتن لحظهای در معرض فشار و دمای بالا دچار احتراق میشود. بنابراین نیازی به منبع جداگانه انرژی یا شمع نیست.
حرارت لازم برای انفجار در محفظه سیلندر و بر اثر تراکم ایجاد میشود. در این مطلب در مورد انواع موتور دیزل از نظر چرخه زمانی و همچنین بر اساس فاز برق صحبت میکنیم. این موتورها به دلیل مزایایی مانند طول عمر بالا طرفداران زیادی دارند.
برای اطلاع از قیمت لوازم یدکی پرکینز با کارشناسان سایت تهران پرکینز تماس بگیرید.33969928-36613097-36613086-09102116466-09129438545
انواع موتور دیزل بر اساس دو عامل تقسیمبندی میشوند. اولین عامل بر اساس چرخه زمانی است. بر این اساس دو نوع موتور دیزلی دو زمانه و چهار زمانه وجود دارد. بیشتر موتورهای دیزلی از چرخه چهار زمانه استفاده میکنند. صرفاً برخی از موتورهای دیزلی که سایز بزرگتری دارند، بر اساس چرخه دو زمانه کار میکنند.
تعداد سیلندرها را میتوان به صورت زوج اضافه کرد. بر این اساس هر تعداد سیلندر قابلیت اضافه شدن به موتور و روی میل لنگ را دارد. البته تا میزانی که تعادل لازم حفظ شود. چون در این صورت موتور با صدای کمتری کار میکند. کارکرد موتورهای دیزلی چهار زمانه با چهار کورس پیستون صورت میگیرد. به همین دلیل به موتورهای چهار مرحلهای هم معروف هستند.
دومین مورد که دستهبندی موتورهای دیزل را بر اساس آن انجام میدهند، تک فاز یا سه فاز بودن آنها است. در واقع ژنراتور قابلیت تولید برق تک فاز یا سه فاز را دارد. برق تک فاز عمدتاً در ساختمانهای مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد. اما در فضاهای صنعتی مانند کارخانجات برق سه فاز کاربرد دارد. البته این نکته را هم در نظر بگیرید که ژنراتورهای دیزلی به دلیل مزایایی مانند دوام و طول عمر بالا و کم بودن هزینههای عملیاتی بسیار کاربردی هستند. در ادامه برخی از کاربردهای متداول موتورهای دیزلی در صنایع مختلف را بررسی میکنیم.
انواع موتور دیزل با دیزل ژنراتورها برای صنایع و کسب و کارها ضروری هستند. مشکلاتی مانند قطعی مکرر برق در تابستانها و همچنین بالا بودن هزینههای تامین برق و انرژی در مراکز صنعتی از کارخانههای بزرگ گرفته تا حتی کارگاههای کوچک را در نظر بگیرید. در این صورت متوجه ضرورت استفاده از موتورهای دیزل برای تامین انرژی میشوید. به علاوه این روش از نظر اقتصادی هم دارای صرفه بیشتری است.
قطعی برق برای ساکنان برجها و ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری مشکلات بسیاری ایجاد میکند. بسیاری از ساکنین این برجها کسب و کارهایی هستند که بدون برق امکان فعالیت کارکنان وجود نخواهد داشت. به علاوه بدون آسانسور امکان رفت و آمد به طبقات بالای برجها وجود ندارد. به همین دلیل در این ساختمانها باید از موتور دیزل در انواع مناسب استفاده شود.
جریان همیشگی برق در بیماستانها و مراکز درمانی بسیار حیاتی است. تا جایی که حتی قطعی لحظهای برق هم میتواند جان بیماران را به خظر بیندازد. بنابراین لازم است در این مراکز به منظور ارائه خدمات درمانی مناسب و ضروری به بیماران از از دیزل ژنراتور پشتیبان استفاده شود.
شاید بسیاری از افراد از این موضوع اطلاع نداشته باشند. ولی تقریبا همه وسایل نقلیه بزرگ برای حرکت در جادهها از انواع موتور دیزل استفاده میکنند. از کامیونها و اتوبوسهای بین شهری گرفته تا کشتیها و قطارها با موتور دیزل حرکت میکنند. یکی از مهمترین دلایل استفاده از این نوع موتور ارزانتر بودن سوخت گازوئیل در مقایسه با بنزین است.
ماشین آلات کشاورزی و دستگاههای حفاری در معادن هم برای تامین انرژی از موتورهای دیزلی استفاده میکنند. در حوزه کشاورزی این دستگاهها شامل تراکتورها، پمپهای آبرسانی دستگاههای خرمنکوبی و غیره را شامل میشود.
یکی دیگر از مراکزی که نباید با قطعی برق مواجه شوند، دیتا سنترها یا مراکز پشتیبان داده هستند. کامپیوترها در صنایع و کسب و کارهای امروزی به بخشی جدانشدنی تبدیل شدهاند. در این میان لازم است دیتا سنترها، کامپیوترها، سرورها و غیره برای ارائه خدمات شبانهروزی به صورت بیست و چهار ساعته فعال باشند. بنابراین وجود دیزل ژنراتورهای استندبای برای تامین برق در صورت قطعی ضروری است.